"Egy jó vasárnapi ebéd: Nosztalgikus fogalom,mivel mind a vasárnap, mind az ebéd kezd elhomályosulni a mai generáció életében. Lassan fogalmunk sincs,anno miért feküdt le szombaton izgatottan a háziasszony, fejében receptekkel és hozzávalókkal, miért várta a család az ebédre hívó szót, és micsoda néma áhítat lengte körül az asztalt úgy egy órán át. Ne nosztalgiázzunk,tegyük újra élővé a vasárnapi ebédet!!"
Hozzávalók: (6-8 személyhez)
1kg csirkeszárny (vagy csirkecomb), 2dl olaj, 2 nagy vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma , 4-5db paradicsom és paprika, 1 nagy kupa tejföl, só, bors, pirospaprika vagy piros arany és szárnyas fűszerkeverék.
A galuskához: 12 tojás, 50dkg liszt, só, 2 evőkanál olaj, bors és kevés víz.
Elkészítése:
A húst forró olajban enyhén megpirítjuk, majd az edényből kivéve félretesszük. A felesleges olajat a serpenyőből kiöntjük, és az apróra vágott hagymákat világosra pirítjuk benne. Hozzáadjuk a pirospaprikát vagy a piros aranyat, majd a húst, vizet öntünk alá, sózzuk, borsózzuk és fűszerezzük ízlés szerint.
Beletesszük a kockára vágott paradicsomot és paprikát, és addig főzzük míg a hús meg nem puhul.
Egy kevés főzőlevet egy nagy kanál tejföllel simára keverünk, majd a csirkéhez adjuk, és egyet forralunk rajta. A galuskához enyhén felverjük a 6 tojást, hozzákeverjük a lisztet , 2-3 csipetnyi sót és egy kevés vizet.
A tésztát nokedliszaggatóval vagy kanállal forró vízbe szaggatjuk, készre főzzük, és lecsepegtetjük.
A galuskát forró olajon 2-3 percig megpirítjuk,utánna hozzáadjuk a maradék 6 tojást és alaposan átkeverjük. Sózzuk,borsozzuk és a csirkeszárnyal együtt tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése