2010. szeptember 27., hétfő

Zöldborsós aprópecsenye


Hozzávalók: (6 személyre )
  • 3 db közepes vöröshagyma
  • 3-4 db gerezd fokhagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1,5 kg sertéscomb ,sertéstarja ,szüzérme vagy csirkemell
  • 30-40 dkg zöldborsó (mirelit is lehet)
  • víz a pároláshoz
  • ízlés szerint piros arany ( csemege )
  • só,bors,oregano,majoranna, bazsalikom esetleg gyros fűszer
  • 1 db paradicsom és paprika
  • Köretnek: Sültkrumpli , rizs és saláta vagy  bármilyen savanyúság ( a mennyiségét te határozod meg).
Elkészítése: Először a húst készítjük el: megmossuk,majd hosszúkás szeletekre aprítjuk. A szalonnát felaprítjuk,zsírjára sütjük. A megpucolt ,karikára vágott hagymát és fokhagymát a szalonna zsírjában lefedve megpároljuk,rátesszük a húst majd kedvünk szerint
sózzuk,borsozzuk,kevés piros arannyal,majorannával,bazsalikommal és gyros fűszerrel ízesítjük. Néhány percig erős lángon pirítjuk,majd kis lángon vízzel puhára pároljuk,közben hozzáadjuk a zöldborsót és a felkockázott paradicsomot,paprikát lefedjük. Rövid lére sütjük.
Akkor van kész ha a hús teljesen megfől és szaftos leve lesz. Ha kész ,tányérra szedjük a köretekkel eggyütt tálaljuk, párolt rizzsel,sültkrumplival és salátával, amit közben készítesz el. Tetejét megszórhatjuk finomra vágott petrezselyemzölddel. JÓ ÉTVÁGYAT :)

2 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails