2010. november 29., hétfő

Csőbesült káposzta

 Egyszerűt,könnyűt és finomat szeretnél?!! Hozzávalók: 1 nagy fej káposzta, 1kg darált hús, 3 nagy vöröshagyma, 5-6 girizd fokhagyma, 3 evőkanálnyi pirospaprika, 10 maréknyi rizs, kb 2 nagy kupa tejföl, 2 csomag bacon, ízesítésnek: ízlés szerint só,bors,bazsalikom, oregano, majoranna.
Leges legelőször a káposztát tesszük fel főni egészbe a sós vízbe.( De előtte a torzsáját vágjuk ki!) Ügyeljünk arra hogy ne legyen túl puha,és ne legyen kemény. Akkor jó ha a káposzta levelek elválnak a "fejtől".A leválasztott leveleket szűrőtálba tegyük hogy jó lecsepegjen és kihűljön.
A hagymákat felaprítjuk és pici olajon aranysárgára pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a húst. Ízesítjük a hozzávaló fűszerekkel,és addig pirítjuk míg majdnem teljesen megsült a hús. Közben elkészítjük a rizst. Ha kész, a rizst a tűzhelyről levett húshoz keverjük.Utána hozzákeverjük a pirospaprikát.

Ez meg van,akkor a káposzta leveleket "megtömjük" úgy mint ahogyan a töltött káposztát



Utána betekerjük a baconbe
 Alufóliával kibélelt tepsire rakjuk
Jóó vastagon megkenjük tejföllel az összeset
30-35 percre sütőbe kr.170 fokon megsütjük! NAGYON NYÁMÍÍ!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails