Hozzávalók:
- 15dkg porcukor
- 5dkg vaj
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 tojás
- 2 evőkanál méz
- 35dkg liszt
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 3dl tejföl
- 3 evőkanál liszt
- 4dl tej
- 20dkg porcukor(de az édesszájúaknak 25dkg is lehet)
- 20dkg vaj
- A tetejére: porcukor vagy csokimáz esetleg kókuszreszelékkel, de lehet mandulával is,( ki hogy szereti)
A tésztához: 15dkg porcukrot, 5dkg vajat, 2 evőkanál kakaóport, 2 tojást és 2 evőkanál mézet gőz fölött jól összedolgozzuk, majd hozzákeverünk 35dkg lisztet,amibe elkeverünk egy kiskanál szódabikarbónát.
Amikor kihűlt a massza, 2 egyforma lapot sütünk belőle. Kb. 20cm hosszúra és 15cm szélesre terítsd szét a masszát a sütőpapírral kibélelt tepsibe. Ne aggódj "kicsit" ragadós a tészta,de hogy könnyebb legyen , forró vízbe néha mártogasd bele a kanalat ( én azzal csináltam), akkor nem fog úgy ragadni. 15-20 perc alatt kisütöd a lapokat.
Míg a lapok hűlnek elkészítjük a krémet: A 2 csomag vaníliás pudingport, 3dl tejfölt, 3 evőkanál lisztet simára keverünk 4dl tejjel,és sűrűre főzzük. Amikor kihűlt, hozzákeverünk 20dkg porcukorból és 20dkg vajból kikevert krémet. A masszát a két lap közé töltjük,a tetejére porcukrot szitálunk, vagy csokimázzal kókuszreszeléket,mandulareszeléket teszünk. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése